Mullbär innehåller mycket vitamin C, vitamin K, järn och kalcium men även andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonoider, protein, steroider, triterpener, astragalin och isoquercitrin. Mullbär är också en källa till resveratrol som är en stark antioxidant. Superfruits mullbär är ekologiska och kommer från Turkiet. De är plockade direkt från träden och torkade i solen. Superfruits mullbär är certifierade enligt EUs regelverk förordning 834/2007. Mullbären är söta och nötiga till karaktären. Du kan äta dem som de är, lägga dem i sallader och använda dem i matlagning, i müsli eller i smoothies.
Om mullbär: Mullbär (Morus alba L.) är ett viktigt träd i Asien på grund av att silkesmasken (som spinner silkestrådar) enbart äter mullbärsträdets löv. Därför växer också trädet i stora delar av Asien men finns även i Europa.
Rekommenderat dagligt intag: 10-20g (Motsvarar 70-140 g färsk frukt, eller 1-2 portioner av ditt dagliga intag av färsk frukt och grönt, RDI 500-600g/dag)
Observera att mullbär bör inte ätas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot frukten. Överkonsumtion av torkade bär och frukter kan ha laxerande effekt.
Ekologiska mullbär.
Näringsvärde per 100 g
energi: 945,00 kJ energi: 225,00 kcal
fett: 2,00 g
- varav mättat fett: 0,00 g
kolhydrat: 40,50 g
- varav sockerarter: 40,50 g
fiber: 8,50 g
protein: 7,00 g
kalcium: 195,00 mg
järn: 9,50 mg
motsvarande salt: 0,10 g
vitamin C: 182,00 mg
Ursprungsland: Turkiet, Asien.