Kombucha – uppfriskande med tusenårig historia
Kombucha är en lätt porlande och uppfriskande dryck som bryggs på fermenterat grönt te. I Asien är kombucha en traditionell dryck med tusenårig historia. Idag är den populär över hela världen, inte minst för dess probiotiska egenskaper.
Bakteriernas roll
Idén med probiotika att återställa bakteriebalansen i tarmfloran. Många bakterier är nämligen livsnödvändiga för oss. Vissa av dem gör det svårt för dåliga mikroorganismer att etablera sig i magen. Andra underlättar upptaget av viktiga mineraler i kroppen. Och åter andra ser till att immunförsvaret är på sin vakt.
Alltid högsta kvalitet
Pureness kombucha baseras på endast fyra råvaror, alla av högsta kvalitet: Filtrerat vatten, ekologiskt grönt te, ekologiskt rörsocker och en levande Kombucha-kultur.
Det goda sockret
Socker spelar en stor roll i jäsningsprocessen. Inte för att söta drycken, utan för att påskynda utvecklingen av mjölksyrabakteriestammar. En färdig kombuchasats innehåller mindre än 6 g socker / 100 ml dryck – betydligt mindre än i traditionella läskedrycker.
Flera olika smaker
Resultatet av bryggningen är Pureness uppfriskande och pärlande kombucha, som kommer i flera härliga smaker: Cola, Ingefära & citron, Persika och Hallon!
Ett tips!
Testa att dricka kombucha på morgonen på tom mage eller innan du äter och se vilken effekt den har på matsmältningen!
Näringsinnehåll per 100 ml:
Energi 100 kJ/24 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 5,9 g
- varav sockerarter 5,9 g
Fiber 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g
Ingredienser: Mineralvatten, ekologiskt rörsocker, ekologisk kombuchakultur, koldioxid, ekologiskt grönt te, naturliga aromer (ingefära, citron, lime).