Kokosmjöl har lika mycket protein som vetemjöl, men alltså inget av det specifika proteinet i vete som kallas gluten. Detta är en klar fördel med tanke på den växande andel av befolkningen som utvecklat eller riskera att utveckla allergi mot gluten och eller vetekänslighet. Kokosmjölet innehåller hela 61% fibrer, vilket är en av den högsta andelen kostfiber som finns i mjöl eller annan fiberkälla eller planta. Kokosmjölet innehåller t.ex. 4 gånger så mycket fibrer som sojamjöl. Kokosmjölet är idealiskt för dem som följer någon slags LOW CARB diet eller livsstil, och fungerar även bra som en del av olika typer av viktminskningsprogram, pga sitt höga fiberinnehåll.
Kokosmjölet har en krämig smak, lätt sötaktig lukt och en färg som sträcker sig från gräddvitt till ljusgulaktig färg. Kokosmjöl produceras av färskt kokosnötfruktkött. Fruktköttet torkas och separeras från kokosfettet innan det till sist mals ned till ett fint pulver, ganska likt vanligt vetemjöl.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1481 kJ/354 kcal
Fett 20 g
- varav mättat fett 15 g
Kolhydrater 17 g
- varav sockerarter 14 g
Fibrer 40 g
Protein 21 g
Salt 0 g
Ingredienser: Glutenfritt ekologiskt kokosmjöl.