Ger glutenfritt bör volym och fluffighet - upptäck glutenfri bakning med SoftBake. SoftBake är en ny produkt med en helt unik ingrediens bestående av 93% kostfiber. Egenskaperna i SoftBake bidrar med volym och fluffighet som du aldrig sett tidigare. Utmaningen med glutenfri bakning är många och SoftBake löser två av dessa problem, volym och fluffigt.
• Ger bra volym till ljust glutenfritt bröd
• Ökar viskositeten vid upphettning
• Skapar ett mjukt och fluffigt bröd
• Förbättrad konsistens
• Fin och krispig yta
Tillsammans med premium psyllium närmar vi oss den perfekta lösningen för att ersätta gluten i bakning. SoftBake har den unika egenskapen att skapa gelé vid upphettning. SoftBake ökar viskositeten under uppvärmning som ingen annan ingrediens gör vilket kommer revolutionera din glutenfria bakning. Volymen och stabiliteten i glutenfritt bröd blir häpnadsväckande bra.
Med en enkel regel kan du börja använda SoftBake till redan befintliga glutenfria recept. Med tidens gång kommer du säkert behöva justera upp eller ned mängden SoftBake innan man hittar ett perfekt resultat. Men till en början gör du så här:
Räkna ut den totala mängden på alla ingredienser i ett recept. Tex kanske den totala mängden blir 900 gram (alla ingredienser, inte bara mjöl).
Räkna därefter ut vad 1% av den totala vikten är. I vårt exempel, 1% av 900 gram = 9 gram.
Addera då 9 gram SoftBake till ditt recept och blanda ut med övriga torra ingredienser väl.
En enkel regel att börja addera SoftBake till redan befintliga recept. Med tiden kommer receptskrivare utveckla bättre och mer precisa mängder för nya recept som du snart kommer kunna ta del av här på Lindroos hemsida.