I ett samarbete mellan Lindroos och några av Sveriges största glutenfria receptskrivare lanseras nu fyra olika glutenfria mjölmixer av högsta kvalitet. Mjölmix Frallor är ett bra recept till goda och fluffiga glutenfria frallor framtaget av Anneli Bark som driver kontot och hemsidan @glutenfriagodsaker. Följ enkelt instruktionerna på baksidan av påsen för att baka som ett proffs hemma.
Det enda du behöver, förutom mixen, är smör och mjölk. Prova också de andra glutenfria mixerna på pizzabottnar, hamburgerbröd och kolakakor.
60 g smör
250 g (2,5 dl) mjölk
250 g (1/2 paket) Lindroos bakmix glutenfria scones
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme.
Häll 250 g mjölmix i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop det med mixen till en smulig massa.
Häll på mjölken och rör ihop med en slev till en kladdig deg. Låt vila i 3 minuter.
Lägg degen på ett bakbord lätt mjölat med glutenfritt mjöl. Rulla degen i mjölet och dela den i två delar. Rulla degarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut till runda kakor, ca 14 cm i diameter.
Skär två skåror i varje kaka som ett kors och nagga dem med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de fått fin färg.
Servera sconesen nygräddade.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 1402 kJ / 335 kcal
Fett 0,9 g
- varav mättat fett 0,1 g
Kolhydrater 75 g
- varav sockerarter 0,6 g
Fiber 2,7 g
Protein 5,3 g
Salt 2,2 g
Ingredienser: Ljust rismjöl, majsmjöl, bakpulver, pulveriserat psyllium, salt.