Beskrivning
Baka ditt eget surdegsbröd med Khoisan Gourmet's ekologiska torra surdeg. Den är enkel att använda och blandas med ingredienserna direkt vid bakning. Surdegen innehåller torkad fermenterat fullkornsmjöl och startkultur. Den torkade surdegen kan användas till alla typer av brödbak och mjölsorter; råg, vete och med glutenfria alternativ. Kombineras med Khoisan Tea´s ekologiska torrjäst för bästa jäskraft.
Produktfakta
Dosering & Användning
Blandas med ingredienserna direkt vid bakning. Recepttips: SURDEGSBRÖD RÅG ( 1 stort bröd eller 2 små.) Ingredienser: 500 g rågmjöl, 250 g vetemjöl, 1 paket (30 g) Khoisan Tea ekologisk torr surdeg, 2 paket (18 g) Khoisan Tea ekologisk torrjäst, ½ tsk rårörsocker, 6,5 dl varmt vatten (45°C), 20 g salt. Instruktion: Blanda först alla ingredienser förutom salt och vatten. Tillsätt sedan det varma vattnet och knåda ordentligt och addera mer mjöl om det behövs. Lägg degen i en skål, täck med en handduk och låt jäsa i 20 minuter. Tillsätt saltet till den jästa degen och knåda ordentligt. Låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Placera sedan degen i en gjutjärnsgryta eller i två brödformar och baka i ugnen på 220°C eller 190°C varmluftsugn i ca 50 minuter. Testa om det är färdigt genom att använda en potatissticka eller baka till en innertemperatur på 98°C.
Innehåll
100% fullkornsmjöl av råg*. *Ekologisk ingrediens. Innehåller gluten. Allergener: Råg.