Svensktillverkad, naturlig E-vitamin från Helhetshälsa som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
E-vitamin (tokoferol) är ett fettlösligt vitamin som kan framställas syntetiskt eller ur naturliga råvaror. Helhetshälsa E-vitamin har naturligt ursprung (sojabönor).
Du kan se att det är en naturlig form av E-vitamin genom att titta på namnet:
E-vitamin i naturlig form börjar på “d-” medan den syntetiska formens namn börjar på “dl-”.
Helhetshälsas E-vitamin har naturlig form och heter d-alfatokeferylsuccinat.
Hälsofunktioner:
Mest E-vitamin finns i oraffinerade vegetabiliska oljor, framförallt vetegrodd-olja. Vid blekning och annan förädling av oljorna försvinner en stor del av vitamininnehållet.
Fullkornsprodukter, vetegroddar och vetekli innehåller mycket E-vitamin. Andra goda källor är nötter, frön och mandlar. Vitaminet finns även i torskrom. Mindre mängder E-vitamin finns också i grönsaker och frukt, framförallt i torkade aprikoser.
Innehåll per 1 kapsel (% av DRI) / per 2 kapslar (% av DRI):
E-vitamin 40 mg (333%) / 80 mg (667%)
DRI = Dagligt referensintag
Ingredienser: Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), d-alfatokoferylsuccinat. Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.