Proteinella är berikad med proteiner (vassleproteinisolat) och har inget tillsatt socker.
Sockerhalten i Protinella (endast 6,6 g per 100 g) kommer direkt från råvarorna som används i produktionen. Maltitol som används i Proteinella är en sockeralkohol som har ett näringsvärde på cirka 70% lägre än vanligt socker. Maltitols största fördel är att den har ungefär hälften av det glykemiska indexet i förhållande till sackaros (vanligt socker), det vill säga den ökar inte blodsockernivån som normalt socker gör. Proteinella är därför lämplig för dem som vill äta något sött, och även för diabetiker.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 2174 kJ / 525 kcal
Fett 39,2 g
– varav mättat fett 9,7 g
Kolhydrater 43,8 g
- varav sockerarter 7,3 g
- varav polyoler 36,1 g
Fiber <0,1 g
Protein 13,4 g
Salt 0,22 g
Ingredienser: Sötningsmedel (maltitol), VASSLEproteinkoncentrat - WPC (halt 12%), HASSELNÖTTER (10%), söt vassla (från MÖJLK), avfettad kakao (6,5%), kakaosmör, solrosolja, kokosnötolja, emulgeringsmedel: lecitin, vanilj-extrakt, kokosnötolja, emulgeringsmedel: lecitin.